Search found 618 matches

by TimH
Sun Jan 19, 2020 7:29 pm
Forum: General Syvecs Chat
Topic: Wiring led from ecu output - constantly dim
Replies: 10
Views: 224

Re: Wiring led from ecu output - constantly dim

Oh, yes,sorry. So a pull-up to battery should do the job. Value needs to ensure the shiftlight connection remains just above battery volts minus the forward voltage of the led(s), with the leakage current flowing, and wattage chosen to ensure it is OK with full battery volts across it.
by TimH
Sun Jan 19, 2020 7:17 pm
Forum: General Syvecs Chat
Topic: Wiring led from ecu output - constantly dim
Replies: 10
Views: 224

Re: Wiring led from ecu output - constantly dim

Actually, a pull-up resistor might do it. Without knowing the leakage current we're dealing with, nor the characteristics of the shift light input, its difficult to be sure, but if it was, say, 10mA, then a 220R 1W resistor from the output to battery volts would allow the shift light input to sit ne...
by TimH
Sun Jan 19, 2020 3:29 pm
Forum: General Syvecs Chat
Topic: Wiring led from ecu output - constantly dim
Replies: 10
Views: 224

Re: Wiring led from ecu output - constantly dim

You could no doubt find a suitable mosfet, which would need some kind of pullup resistor on the gate. I would still be tempted to use a through-hole solid state relay (which would still need a series resistor to limit the current flowing through the trigger LED) - they're just a few £'s - simply bec...
by TimH
Sat Jan 18, 2020 11:44 am
Forum: General Syvecs Chat
Topic: Wiring led from ecu output - constantly dim
Replies: 10
Views: 224

Re: Wiring led from ecu output - constantly dim

The leakage current of these ECUs does seem quite high - can't be used for a DCCD drive, for example, as the leakage means the DCCD never goes fully open. A typical injector driver device only has a leakage current of 100uA or thereabouts, so the output stage in these ECUs must be a little unusual. ...
by TimH
Tue Jan 14, 2020 10:17 am
Forum: Software
Topic: Streamed data SData
Replies: 5
Views: 107

Re: Streamed data SData

Not ever used streaming, but I see the folder you've "pointed" to is related to Google drive. I wonder if the "device" is not the ecu but the folder for the streamed data and there's an issue because Google drive has some kind of control over it for syncing purposes?

Just a thought.
by TimH
Sun Jan 12, 2020 6:30 pm
Forum: Technical Deposit
Topic: Mounting GPS module
Replies: 1
Views: 68

Re: Mounting GPS module

Must be level and, ideally, central in the car - so in the vicinity of the gearlever/handbrake is right. The orientation is mandated by the manual - which unhelpfully is nicely vague as directions are described as "x" and "y". I believe it has to be mounted with the connector mounted pointed forward...
by TimH
Sat Jan 04, 2020 2:35 pm
Forum: X10 - I/O Expander
Topic: Problems connecting Expander.
Replies: 16
Views: 20044

Re: Problems connecting Expander.

OK, not played around with KT8 on an S8 but receiving data via generic receive makes perfect sense. But S6 simply does not support generic receive. S7+ does, but not S7I. So S6 *used* to allow KT8 to be received via slave link but I wonder if Syves have deprecated that now the S6 is obsolete and the...
by TimH
Sat Jan 04, 2020 1:39 pm
Forum: X10 - I/O Expander
Topic: Problems connecting Expander.
Replies: 16
Views: 20044

Re: Problems connecting Expander.

Ahh right. The others distinctly have KT1-8 on the I/O selection and you need to configure the CAN Datastream for them. Are you sure? Can't see it anywhere for S7/S8/S12 cals? And it is always possible they've moved the goal posts since I last played with this a couple of years ago. If I get a mome...
by TimH
Sat Jan 04, 2020 1:26 pm
Forum: X10 - I/O Expander
Topic: Problems connecting Expander.
Replies: 16
Views: 20044

Re: Problems connecting Expander.

I still dont see anything in the S6 firmware that relates to a KT8, however maybe the X10 could take over those duties ? I guess a last resort might just be the X10 along with a generic 4 channel EGT to analogue voltage unit and use 4 input channels on the X10. Easy enough for a 4cyl. AEM used to d...
by TimH
Fri Jan 03, 2020 9:03 pm
Forum: X10 - I/O Expander
Topic: Problems connecting Expander.
Replies: 16
Views: 20044

Re: Problems connecting Expander.

Need Syvecs definitive response. Two years ago I was told: ...KT8 is only supported in Slave mode. I now recall why. The original KT8 code ran *AS A SLAVE* - but of course on a Plus, which is already running as a slave, that wasn't going to work - but it was more the lack of GPS on a Plus that made ...